Skip to content

Samfundets maskinrum vælger ServiceNow og Devoteam

Vi har fået det implementeret inden for en måned, og det kører bare. Det er sjældent set.” Johannes Dalegaard Guldbæk er svært tilfreds med forberedelserne til ServiceNow, der går i luften denne uge. Han er gruppeleder for et af samfundets vigtigste maskinrum, Energinets kontrolcenter, der holder styr på landets elsystem.

Overvågning 24/7

Centret beskæftiger knap 40 medarbejdere, der overvåger og regulerer højspændingsnetværket døgnet rundt. Arbejdet foregår ved hjælp af et utal af skærme, der præger centrets vægge, herunder hovedskærmen på 9 x 2 meter. Det er her, der skrues op for strømmen, når en koldfront nærmer sig, eller når der er pause i fodboldkampen, og vandværkets pumper bliver sat på overarbejde.

Brugervenlig og effektiv

Fra denne uge bruger centret ServiceNow til at håndtere opgaver og beredskab. ”Vores ansvarsområde er tredoblet i de senere år. Det afføder en række opgaver, der skal følges op, og vi havde brug for noget mere end mail og mundtlig kommunikation,” siger Johannes Dalegaard Guldbæk.

ServiceNow levede op til kontrolcentrets kriterier. ”Vi ønskede noget brugervenligt og effektivt med overblik. Samtidig skulle det være nemt at arbejde med. Vi er ikke en it-afdeling og vil ikke være afhængige af en tung it-proces for at lave om på noget. Med ServiceNow har vi et godt overblik og egen systemadministrator, så vi nemt kan foretage ændringer.”

Service management til kundeservice og bogholderi

Energinet bruger allerede ServiceNow andre steder i organisationen, herunder it-afdeling, kundeservice, bogholderi og facilities management. ”Vi ville have en løsning, der allerede eksisterede i huset og kiggede derfor også på forskellige projektværktøjer, men ServiceNow er nemmere og mere fleksibelt til vores formål.”

Johannes Dalegaard Guldbæk er ikke kun tilfreds med produktet, men også processen. ”Det har været et utroligt agilt forløb med Devoteam. Det er gået rigtig stærkt, samtidig med at de har lyttet og opfyldt vores ønsker. Det er ret godt gået.”